Εύκολες συνταγές

Συνταγή Μαυροφασόλια Σαλάτα με Μαϊντανό

Σχετικά με τη συνταγή

Η μαύρη σαλάτα με μαϊντανό είναι ένα δροσιστικό και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει τη γήινη γεύση των μαύρων φασολιών με τις ζωηρές γεύσεις του μαϊντανού, του κόκκινου κρεμμυδιού, της ντομάτας και του χυμού λεμονιού. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή γεύματος που δεν κάνει συμβιβασμούς στη γεύση. Μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή να το απολαύσετε ως χορταστικό κυρίως πιάτο.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Μαύρα φασόλια
2 φλιτζάνια

Μαϊντανός
1 φλιτζάνι

Κόκκινο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι

ντοματίνια
1 φλιτζάνι

Χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Αλάτι
για γεύση

Μαύρο πιπέρι
για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την υπέροχη σαλάτα μαύρων φασολιών με μαϊντανό, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεγάλο μπολ ανάμειξης
  • Τυρί
  • Μαχαίρι
  • Πανίδα κοπής
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Πιατέλα σερβιρίσματος

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα συστατικά άμεσα διαθέσιμα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία προετοιμασίας. Φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά θα βελτιώσουν τη γεύση και την οπτική γοητεία αυτής της σαλάτας.

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε ξεπλένοντας τα μαύρα φασόλια κάτω από κρύο νερό σε ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολικά υγρά και ακαθαρσίες.
2. Μεταφέρετε τα ξεπλυμένα μαύρα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
3. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα φρέσκου μαϊντανού και τα προσθέτουμε στο μπολ.
4. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κόκκινο κρεμμύδι και τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
5. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι για να δημιουργήσετε ένα ζουμερό dressing.
6. Ρίχνουμε το dressing πάνω από τα υλικά στο μεγάλο μπολ του μίξερ.
7. Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με το dressing.
8. Αφήστε τις γεύσεις να ενωθούν τοποθετώντας τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της σαλάτας με μαύρα φασόλια με μαϊντανό θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά. Απαιτείται επιπλέον χρόνος για την ψύξη της σαλάτας, ο οποίος συνιστάται για καλύτερη έγχυση γεύσης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά τα μαύρα φασόλια για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολικό αλάτι ή άλμη που χρησιμοποιήθηκε κατά την κονσερβοποίηση.
– Χρησιμοποιήστε φρέσκα και ζωντανά φύλλα μαϊντανού για την καλύτερη γεύση. Είναι εντάξει να συμπεριλάβετε και μερικά από τα τρυφερά στελέχη.
– Προσαρμόστε την ποσότητα του χυμού λεμονιού, του ελαιολάδου, του αλατιού και του πιπεριού σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
– Για πρόσθετη υφή και τραγανότητα, μπορείτε να συμπεριλάβετε στη σαλάτα αγγούρι ή πιπεριές σε κύβους.
– Σερβίρετε τη σαλάτα παγωμένη για μια δροσερή εμπειρία, ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
– Αυτή η σαλάτα μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
150

Συνολικό Λίπος
6g

Υδατάνθρακες
20 g

Ίνα
9g

Πρωτεΐνη
7g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τη μαύρη σαλάτα με μαϊντανό, τη μεταφέρετε σε μια όμορφη πιατέλα. Μπορείτε να το γαρνίρετε με ένα κλωνάρι φρέσκο ​​μαϊντανό ή με μια πασπάλισμα πάπρικας για να αποκτήσετε πιο έντονο χρώμα. Αυτή η σαλάτα συνδυάζεται καλά με ψητό κοτόπουλο ή ψάρι για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Επιπλέον, μπορείτε να το σερβίρετε ως συνοδευτικό μαζί με tacos, quesadillas ή ψητά λαχανικά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Φυλάξτε όποια υπολείμματα μαύρης φασολάδας με μαϊντανό σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί έως και 2 ημέρες, αλλά για την καλύτερη γεύση και υφή, συνιστάται να το καταναλώσετε εντός 24 ωρών.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η σαλάτα με μαύρα φασόλια με μαϊντανό δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και γεμάτη με θρεπτικά οφέλη. Ακολουθούν ορισμένα οφέλη για την υγεία των κύριων συστατικών:

  • Μαύρα φασόλια: Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών και βασικών μετάλλων όπως ο σίδηρος και το φυλλικό οξύ. Προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, βοηθούν στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς.
  • Μαϊντανός: Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες A, C και K και μέταλλα όπως κάλιο και ασβέστιο. Βοηθά την πέψη, υποστηρίζει την υγεία των οστών και προσφέρει ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.
  • Κόκκινο κρεμμύδι: Περιέχει φλαβονοειδή και θειούχες ενώσεις που μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Παρέχει επίσης διαιτητικές ίνες και βιταμίνη C-Τα ντοματίνια: Γεμάτα με αντιοξειδωτικά όπως το λυκοπένιο, που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου και να προάγει την υγεία της καρδιάς. Παρέχουν επίσης βιταμίνες Α και C.
  • Χυμός λεμονιού: Υψηλός σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ, ο χυμός λεμονιού βοηθά την πέψη, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και προσθέτει μια αναζωογονητική γεύση στη σαλάτα.
  • Ελαιόλαδο: Μια υγιής πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για μαύρη σαλάτα με μαϊντανό, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Σαλάτα με κινόα και μαύρα φασόλια: Αυτή η γεμάτη πρωτεΐνη σαλάτα συνδυάζει κινόα, μαύρα φασόλια, πιπεριές και ένα νόστιμο ντρέσινγκ για ένα θρεπτικό και γευστικό γεύμα.
  2. Mexican Black Bean Salad: Μια ζωντανή σαλάτα με μαύρα φασόλια, καλαμπόκι, αβοκάντο, κόλιανδρο και dressing από λάιμ. Ιδανικό για γεύματα εμπνευσμένα από το Μεξικό ή ως αυτόνομο πιάτο.
  3. Μεσογειακή ρεβιθοσαλάτα: Μια δροσερή σαλάτα με ρεβίθια, αγγούρια, ντομάτες, τυρί φέτα και dressing με λεμόνι. Είναι ελαφρύ, γευστικό και τέλειο για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτή τη συνταγή για μαύρη σαλάτα με μαϊντανό προέρχεται από διάσημους σεφ που έχουν αγκαλιάσει τη χρήση φρέσκων υλικών και ζωντανών γεύσεων. Μερικές αξιοσημείωτες πηγές έμπνευσης περιλαμβάνουν:
– Jamie Oliver: Γνωστός για τις απλές αλλά νόστιμες συνταγές του που επικεντρώνονται στη χρήση φρέσκων, εποχιακών υλικών.
– Ottolenghi: Φημίζεται για τα καινοτόμα και πολύχρωμα πιάτα του εμπνευσμένα από τη Μέση Ανατολή.
– Ina Garten: Διάσημη για τις προσιτές και κομψές συνταγές της που αναδεικνύουν τη σημασία των ποιοτικών υλικών και γεύσεων.

Αυτοί οι ειδικοί στη μαγειρική μας εμπνέουν να δημιουργήσουμε πιάτα που δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και θρεπτικά τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή.

Τώρα, ήρθε η ώρα να σηκώσετε τα μανίκια, να συγκεντρώσετε τα υλικά σας και να αφήσετε τις γεύσεις αυτής της σαλάτας με μαύρα φασόλια με μαϊντανό να σας μεταφέρουν σε έναν κόσμο φρεσκάδας και απόλαυσης! 😊🌿🥗

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button