Εύκολες συνταγές

Συνταγή γεμιστές ντομάτες με νουντλς κριθαριού

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να μαγνητίσετε τις γεύσεις σας με αυτό το απολαυστικό πιάτο με γεμιστές ντομάτες με κριθαρένια ζυμαρικά! Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη ζουμερή καλοσύνη των ώριμων ντοματών με την πλούσια υφή των νουντλς κριθαριού, δημιουργώντας μια λαχταριστή μίξη που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Γεμάτο γεύσεις και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, αυτό το πιάτο θα ενθουσιάσει τόσο τους χορτοφάγους όσο και τους παμφάγους. Είτε ψάχνετε για ένα ζωντανό ορεκτικό είτε για ένα χορταστικό κυρίως πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες είναι η τέλεια επιλογή.

Συστατικά

Ακολουθεί μια λίστα με τα συστατικά που χρειάζονται για να φτιάξετε αυτή τη λαχταριστή συνταγή:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

6
Ώριμες ντομάτες

1 φλιτζάνι
Χυλοπίτες κριθαριού

1/2 φλιτζάνι
Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1/2 φλιτζάνι
Πιπεριά (ψιλοκομμένη)

1/2 φλιτζάνι
Κολοκυθάκια (ψιλοκομμένα)

2 γαρίφαλα
Σκόρδο (ψιλοκομμένο)

1/4 φλιτζάνι
Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

1/4 φλιτζάνι
Φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένος)

1/4 φλιτζάνι
τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο

Για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την απολαυστική συνταγή, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Αιχμηρό μαχαίρι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Κουτάλι
  • Ταψί
  • Φύλλο αλουμινίου
  • Φούρνος

Τώρα που έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

  1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 375°F (190°C).
  2. Κόψτε τις κορυφές των ντοματών και αφαιρέστε τους σπόρους και τον πελτέ, δημιουργώντας ένα κοίλο κέντρο. Αφήνουμε στην άκρη τα τσόφλια ντομάτας.
  3. Μαγειρέψτε τα νυντλς κριθαριού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα νουντλς κριθαριού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον φρέσκο ​​μαϊντανό, τον φρέσκο ​​βασιλικό, την τριμμένη παρμεζάνα, το και ελαιόλαδο, άτι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
  5. Γεμίζουμε κάθε κέλυφος ντομάτας με το μείγμα νουντλς κριθαριού, γεμίζοντας τα γενναιόδωρα. Το σημείο τις γεμιστές ντομάτες σε ένα ταψί.
  6. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσετε οι ντομάτες και να ζεσταθούν η γέφυρα.
  7. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε τους γεμιστές ντομάτες να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 15 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου μαγειρέματος στο φούρνο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Επιλέξτε ώριμες ντομάτες που είναι σφιχτές αλλά όχι πολύ μαλακές για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα λαχανικά για τη γέμιση, όπως μανιτάρια ή σπανάκι, για να προσθέσετε ποικιλία και επιπλέον γεύσεις.
  • Αν προτιμάτε μια vegan εκδοχή, απλώς παραλείπετε την τριμμένη παρμεζάνα ή αντικαταστήστε την με μια εναλλακτική λύση χωρίς γαλακτοκομικά.
  • Για να βελτιώσετε τις γεύσεις, να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε λίγο νιφάδες τσίλι ή ένα στιλ χυμό λεμονιού στο μείγμα της γέμισης.
  • Σερβίρετε αυτές τις γεμιστές ντομάτες ως ορεκτικό ή μαζί με μια φρέσκια σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.
  • Μην ξεχάσετε να γαρνίρετε με μερικά πρόσθετα φρέσκα μυρωδικά πριν το σερβίρετε για να προσθέσετε χρώμα και φρεσκάδα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα γεμιστές ντομάτες με νουντλς κριθαριού:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
8g

Υδατάνθρακες
35 g

Παχιά
9g

Ίνα
6g

Βιταμίνη C
30% DV

Βιταμίνη Α
15% DV

Ασβέστιο
10% DV

Σίδερο
15% DV

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για μια εντυπωσιακή παρουσίαση, το θέαμα των γεμιστών ντομάτες σε μια πιατέλα γαρνιρισμένη με φρέσκα μυρωδικά. Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο ελαιόλαδο από πάνω για μια πρόσθετη πινελιά κομψότητας. Αυτοί οι γεμιστές ντομάτες μπορούν να σερβιριστούν ως αυτόνομο πιάτο ή να συνοδεύονται από μια πλευρά σκορδόψωμου ή μια πράσινη σαλάτα για ένα καλά στρογγυλεμένο γεύμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους. Όταν είστε έτοιμοι να τις κάνετε, μπορείτε να ξαναζεστάσετε τους γεμιστές ντομάτες στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία ή απλά να τις καταναλώσετε κρύες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και γεμάτη με θρεπτικά συστατικά. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από τα βασικά συστατικά:

  • Ντομάτες: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α και C και λυκοπένιο, το οποίο είναι γνωστό για τα πιθανά αποτελέσματα για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου.

  • Νουντλς κριθαριού: Τα ζυμαρικά κριθαριού είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών και περιέχουν περιέχουν μετάλλα όπως μαγγάνιο και σελήνιο. Παρέχουν σταθερή ενέργεια και μπορούν να συμβάλουν στην υγιή πέψη.

  • Λαχανικά: Ο συνδυασμός κρεμμυδιού, πιπεριάς, κολοκυθιού και σκόρδου σε αυτήν τη συνταγή προσθέτει μια ποικιλία βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Αυτά τα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικές επιλογές για τη διατήρηση της γενικής υγείας.

  • Φρέσκα βότανα: Ο μαϊντανός και ο βασιλικός όχι μόνο προσθέτει ζωηρές γεύσεις, αλλά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Κ, C και Α. Αντιφλεγμονώδεις ουσίες και μπορούν να υποστηρίξουν την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

  • Ελαιόλαδο: Η χρήση ελαιολάδου παρέχει μονοακόρεστα λιπαρά υγιεινά για την καρδιά και προσθέτει πλούσιο στο πιάτο. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι εναλλακτικές παραλλαγές:

  1. Γεμιστές πιπεριές με κινόα: Αντικαταστήστε τις ντομάτες με πιπεριές και γεμίστε τις με ένα γευστικό συνδυασμό κινόα και λαχανικών για μια περιγραφή με γεμάτα λαχανικά.

  2. Γεμιστά μανιτάρια με κουσκούς: Γεμίστε τα μεγάλα μανιτάρια με μια αλμυρή γέμιση κουσκούς καρυκευμένη με βότανα και μπαχαρικά και στη συνέχεια ψήστε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν για ένα υπέροχο ορεκτικό ή συνοδευτικό.

  3. Γεμιστές μελιτζάνες με φακές: Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, αφαιρέστε τη σάρκα και γεμίστε τις με ένα μείγμα από μαγειρεμένες φακές, ντομάτες, κρεμμύδια και μυρωδικά. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν και σερβίρετε για ένα ικανοποιητικό χορτοφαγικό γεύμα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ όπως ο Jamie Oliver και ο Ottolenghi, οι οποίοι είναι γνωστοί για τα καινοτόμα και νόστιμα πιάτα με επίκεντρο τα λαχανικά. Συνδυάζοντας τις δημιουργικές τους προσεγγίσεις με τη δική μου γαστρονομική τεχνογνωσία, αυτή η μοναδική συνταγή έχει δημιουργηθεί για να δεις τους γευστικούς σου καλούς και να αναδείξεις τις απίστευτες γεύσεις που μπορούν να επιτευχθούν με απλά, υγιεινά υλικά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button