Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με ρολό κάστανο

Συνταγή κέικ με ρολό κάστανο

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις ενός κέικ με ρολό κάστανο! Αυτό το εκλεκτό επιδόρπιο συνδυάζει την πλούσια και ξηρή γεύση των κάστανων με ένα απαλό και αφράτο παντεσπάνι. Η βελούδινη γέμιση κρέμας κάστανου προσθέτει μια λαχταριστή πινελιά, καθιστώντας την τέλεια απόλαυση για κάθε περίσταση. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλά λαχταράτε κάτι γλυκό, αυτή η συνταγή θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα τους κάνει να θέλουν περισσότερο.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Για το παντεσπάνι
Για τη γέμιση με κρέμα κάστανο

4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι πουρέ κάστανου

3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, για ξεσκόνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο κέικ με ρολό κάστανο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης: Χρησιμοποιήστε ξεχωριστά μπολ για τη γέμιση του κέικ και της κρέμας.
  • Ηλεκτρικό μίξερ: Ένα μίξερ χειρός ή βάσης θα διευκολύνει το χτύπημα των συστατικών.
  • Χτυπήστε ελαφρά: Αυτό θα σας βοηθήσει να συνδυάσετε τα ξηρά συστατικά και να δημιουργήσετε μια αέρινη υφή.
  • Σπάτουλα: Θα χρειαστείτε μια σπάτουλα για να διπλώσετε τα ασπράδια στο κουρκούτι απαλά.
  • Φύλλο ψησίματος: Χρησιμοποιήστε ένα ορθογώνιο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Σχάρα ψύξης: Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το κέικ σας κρυώνει ομοιόμορφα πριν από τη συναρμολόγηση.
  • Κοσκινιστικό: Για το κοσκίνισμα του αλευριού, του μπέικιν πάουντερ και του αλατιού.
  • Πουρές κάστανου: Αναζητήστε προπαρασκευασμένο πουρέ κάστανου στο τοπικό παντοπωλείο σας ή φτιάξτε το δικό σας ψήνοντας και κάνοντας πουρέ κάστανα.

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προετοιμασία της ζύμης για παντεσπάνι

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
2. Σε ένα μπολ χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρεμώδη.
4. Προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα των κρόκων αυγού και ανακατέψτε καλά.
5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μείγμα των κρόκων. Διπλώστε απαλά τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν.

Βήμα 2: Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών

6. Σε ένα άλλο καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
7. Προσθέστε σταδιακά τα χτυπημένα ασπράδια στη ζύμη του κέικ και διπλώστε τα απαλά με μια σπάτουλα. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. θέλετε να διατηρήσετε την ελαφρότητα της ζύμης.

Βήμα 3: Ψήσιμο του παντεσπάνι

8. Αδειάζετε το κουρκούτι σε ένα στρωμένο ταψί απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
9. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι το κέικ να ροδίσει και να ξαναβρεθεί όταν το αγγίζετε ελαφρά.
10. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.

Βήμα 4: Προετοιμασία της γέμισης με κρέμα κάστανο

11. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το μαλακωμένο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
12. Προσθέστε τον πουρέ κάστανου, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
13. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
14. Διπλώστε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα κάστανου μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.

Βήμα 5: Συναρμολόγηση του κέικ με ρολό κάστανο

15. Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι, το μεταφέρουμε προσεκτικά σε καθαρή επιφάνεια.
16. Απλώστε τη γέμιση κρέμα κάστανου ομοιόμορφα πάνω από το κέικ, αφήνοντας ένα μικρό περίγραμμα γύρω από τις άκρες.
17. Ξεκινώντας από τη μία άκρη, τυλίξτε απαλά το κέικ, χρησιμοποιώντας το λαδόκολλα για να δημιουργήσετε ένα σφιχτό και προσεγμένο ρολό.
18. Πασπαλίστε το πάνω μέρος του ρολό κέικ με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής για κομψό φινίρισμα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κέικ με ρολό κάστανο είναι περίπου 45 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψύξης. Είναι σημαντικό να αφήσετε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν από τη συναρμολόγηση για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο χρόνος ψησίματος για το παντεσπάνι είναι περίπου 12-15 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegans, υπάρχουν μερικές υποκαταστάσεις συστατικών που μπορείτε να κάνετε για να απολαύσετε μια νόστιμη vegan εκδοχή αυτής της συνταγής. Ακολουθούν ορισμένες συστάσεις:

  1. Αντικαταστήστε τα αυγά: Χρησιμοποιήστε 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη ή μια πολτοποιημένη ώριμη μπανάνα για κάθε αυγό της συνταγής. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις θα βοηθήσουν στη σύνδεση των συστατικών μεταξύ τους.

  2. Αντικαταστήστε το βούτυρο γαλακτοκομικών: Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με vegan βούτυρο ή μαργαρίνη. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια επωνυμία που χαρακτηρίζεται ειδικά ως vegan για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει συστατικά ζωικής προέλευσης.

  3. Αλλάξτε την παχύρρευστη κρέμα: Αντί για παχιά κρέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας ή κρέμα καρύδας με πλήρη λιπαρά. Αυτά τα υποκατάστατα θα δώσουν μια κρεμώδη υφή στη γέμιση κάστανου.

  4. Ελέγξτε τον πουρέ κάστανου: Ορισμένοι πουρές κάστανου που διατίθενται στο εμπόριο ενδέχεται να περιέχουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Αναζητήστε έναν πουρέ κάστανου φιλικό προς τους vegan ή φτιάξτε το δικό σας ψήνοντας και πολτοποιώντας κάστανα στο σπίτι.

Κάνοντας αυτές τις απλές εναλλαγές συστατικών, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κέικ με ρολό κάστανο φιλικό για vegan χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή. Απολαύστε!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν διαχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ίχνη κρόκου στα ασπράδια. Οποιοδήποτε υπόλειμμα κρόκου μπορεί να εμποδίσει το σωστό χτύπημα των ασπράδιων αυγών.
– Είναι σημαντικό να διπλώσετε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια στο κουρκούτι του κέικ για να διατηρήσετε την ελαφριά και αέρινη υφή του. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και κάντε αργές, σαρωτικές κινήσεις για να ενσωματώσετε τα ασπράδια χωρίς να τα ξεφουσκώσετε.
– Προσοχή μην παραψήσετε το παντεσπάνι, γιατί μπορεί να στεγνώσει. Προσέξτε το μετά τον αρχικό χρόνο ψησίματος και αφαιρέστε το από το φούρνο όταν ροδίσει και αναπηδήσει όταν το αγγίξετε ελαφρά.
– Ενώ τυλίγετε το κέικ, χρησιμοποιήστε λαδόκολλα για να οδηγήσετε και να στηρίξετε το ρολό. Αφιερώστε χρόνο και ασκήστε ομοιόμορφη πίεση για να δημιουργήσετε ένα σφιχτό και προσεγμένο ρολό.
– Για μια απολαυστική παρουσίαση, πασπαλίστε το πάνω μέρος της τούρτας Chestnut Roll Cake με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής λίγο πριν το σερβίρετε. Μπορείτε επίσης να το γαρνίρετε με φρυγανισμένα κομμάτια κάστανου ή με λίγο σκόνη κακάο για μεγαλύτερη κομψότητα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη (g)
Υδατάνθρακες (g)
Λίπος (g)
Ίνα (g)

250
5
35
11
2

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες επωνυμίες και τις μετρήσεις που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το κέικ με ρολό κάστανο, μπορείτε είτε να το παρουσιάσετε ως ολόκληρο ρολό είτε να το κόψετε σε μεμονωμένες μερίδες. Για μια κομψή πινελιά, πασπαλίστε κάθε φέτα με επιπλέον ζάχαρη ζαχαροπλαστικής ή σκόνη κακάο.

Μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίαση προσθέτοντας μια κούκλα σαντιγί ή λίγο σάλτσα σοκολάτας στο πλάι. Τα φρέσκα μούρα, όπως τα σμέουρα ή οι φράουλες, κάνουν μια απολαυστική συνοδεία, προσθέτοντας μια έκρηξη χρώματος και μια αναζωογονητική αντίθεση στις πλούσιες γεύσεις του κέικ.

Για μια πιο απολαυστική εμπειρία, σερβίρετε το κέικ Chestnut Roll Cake με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα πουρέ κάστανου.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το κέικ με ρολό κάστανο φρέσκο ​​και νόστιμο, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Είναι καλύτερα να φυλάσσεται στο ψυγείο, όπου θα παραμείνει υγρό για έως και 3-4 ημέρες.

Αν σας περισσέψει, μπορείτε να παγώσετε το κέικ τυλίγοντάς το σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετώντας το σε σακούλα κατάψυξης. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη έως και 2 μήνες. Ξεπαγώστε το παγωμένο κέικ στο ψυγείο για μια νύχτα πριν το σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα κάστανα, το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής, προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπος ενώ παρέχουν μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Τα κάστανα είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές.

Η μερίδα του παντεσπάνι περιέχει αυγά, τα οποία είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, απαραίτητα αμινοξέα και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Τα αυγά είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία των ματιών λόγω της περιεκτικότητάς τους σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.

Ενώ η γέμιση κρέμας κάστανου περιλαμβάνει βούτυρο και παχύρρευστη κρέμα, το μέτρο είναι το κλειδί για να απολαύσετε αυτά τα συστατικά ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Το βούτυρο προσθέτει γεύση και πλούτο, ενώ η παχύρρευστη κρέμα συμβάλλει σε μια κρεμώδη υφή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τα καταναλώνετε με μέτρο λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά.

Συνολικά, αυτό το κέικ με ρολό κάστανο μπορείτε να το απολαύσετε ως απολαυστική απόλαυση σε ειδικές περιστάσεις, ενώ ενσωματώνει τα διατροφικά οφέλη των κάστανων και των αυγών.

Παρόμοιες συνταγές

Αν ψάχνετε για πιο νόστιμες συνταγές για επιδόρπια, εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button